Gode grunde til at tage på museum i Århus

29 december 2020 Anne-Mette Hansen

Århus er en by med mange museer. Men hvorfor besøge et af dem? Det er der mange gode grunde til. Du får fem af dem i denne artikel!

1. Bruge en dag med familien

Vil du bruge en hyggelig og sjov dag med familien? Så en dag med museumsbesøg oplagt. Udvælg gerne hvilke museer du vil besøge på forhånd. På den måde har du en plan for dagen. Måske kan I kun nå ét af dem, måske kan I nå to. Det kommer ofte an på, hvor meget I synes om museet, hvor længe I bliver der. 

2. Blive klogere på videnskab eller kunst

Et museum er et sted for lærdom. Du kan lære alverdens ting, afhængigt af hvilket museum du besøger. Tager du på kunstmuseum, kan du fordybe dig i malerier og skulpturer fra forskellige tidsaldre.

Besøger du et videnskabeligt museum, kan du lære mere om fortiden, universet, mennesket, naturen osv. Der findes flere slags museum i Århus, hvor du kan lære mere om videnskaben. 

3. Opdage hvad byen har at byde på

Århus er en by, der har rigtig meget at byde på. Du opdager det måske ikke til hverdag, hvor du blot tager i skole eller på arbejde. Men når du planlægger en dag med udflugter til museer og andre attraktioner, finder du virkelig ud af, hvilken skøn by du har bosat dig i. 

4. Vise Århus frem til familien 

Bor du i Århus, og har du familie eller venner på besøg? Så er det helt oplagt at tage dem med på museumsbesøg. 

5. Byen har et bredt udvalg af museer

Det er alt fra det verdenskendte Aros til science museerne, der rummer både botanisk have og astronomioplevelser, såvel som det livagtige museum “Den Gamle By i Århus”. Der er noget for enhver smag. Om du selv er afsted, eller har børn med på turen. 

Flere Nyheder